Bedwantsen zijn een heuse nachtmerrie. Voorkom verspreiding in uw woning of bedrijf

Voorkom een bedwantsenplaag en

maak vandaag nog een afspraak met ons

Bedwantsen zijn moeilijk te herkennen. Dat u geen bedwantsen ziet, hoeft nog niet te betekenen dat u geen last heeft van bedwantsen. Bedwantsen zitten bijna de hele dag verborgen in kleine scheuren en kieren. Alleen om te bijten komen ze uit hun schuilplaats.

Veel mensen komen er pas achter dat ze bedwantsen hebben zodra de beten op beginnen te vallen. Maar zelfs dan kan een plaag al lang aanwezig zijn, omdat mensen verschillend reageren op beten van bedwantsen.

1. Contact

Direct contact met onze experts

2. Offerte

Binnen 2 uur een offerte

3. Bestrijding

Dezelfde dag een bestrijding ingepland

4. Opvolging

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het oplossen van uw last wordt op voorhand bepaald

Tips en herkennen van bedwantsen

Bedwantsen zijn al jaren steeds meer in opkomst. Eén van de redenen van het stijgende aantal meldingen van bedwantsen is het toenemende vliegverkeer. Steeds meer mensen gaan op vakantie en doen dit ook steeds vaker. Mensen verblijven dan vaak in een hotel of hostel. Als één gast bedwantsen met zich meedraagt in zijn bagage, kunnen deze kleine beestjes gemakkelijk uit de koffer kruipen en zich vestigen in de hotelkamer en in aangrenzende kamers. Wanneer een nieuwe gast vervolgens zijn intrekt neemt in deze besmette hotelkamer, worden de bedwantsen aangetrokken door de vuile was in de koffers van de nieuwe hotelgast. De bedwantsen kruipen in de bagage en worden zo door de vakantieganger weer meegenomen naar een ander hotel of naar huis, waar ze de koffer weer uit kruipen. 

Als u denkt te hebben overnacht in een hotel waar bedwantsen zijn, volg dan deze tips op om te voorkomen dat u bedwantsen mee naar huis neemt. Mocht u al last hebben van bedwantsen in huis, vindt u hier tips hoe je van bedwantsen af komt.

Bedwantsen worden meestal aangetroffen in slaapkamers. Ze zijn niet gemakkelijk op te sporen zonder getraind te zijn in het herkennen van de signalen. Bedwantsen verbergen zich overdag in scheurtjes en kieren. Ze komen ’s nachts tevoorschijn en worden aangetrokken door onze lichaamswarmte en de kooldioxide in onze adem. Er zijn echter een aantal duidelijke signalen die duiden op de aanwezigheid van bedwantsen.

 • Levende bedwantsen (zowel volwassen & jonge nimfen) – Bedwantsen zijn kleine insecten en zitten goed verstopt in naden en kieren. Volwassen bedwantsen zijn 5 mm lang. Voordat ze zich gevoed hebben, zijn ze plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur, maar naarmate ze meer gegeten hebben, worden ze ronder en donkerder. Bij hele grote besmettingen kan het voorkomen dat u de bedwantsen ziet lopen. Bedwantsen verstoppen zich vaak in de naden van het matras, tussen de lattenbodem, achter het hoofdbord of in nachtkastjes.

 • Kleine, donkere bloedvlekjes op de lakens en beddengoed – De bloedvlekjes op lakens, beddengoed en op andere plaatsen in of rondom het bed, kunnen een teken zijn van een bedwantsbesmetting. De bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van bedwantsen. De uitwerpselen zijn tussen de 0,5 en 1 millimeter groot. Bloedvlekjes op het beddengoed kunnen uiteraard ook andere oorzaken hebben. Echter, indien meerdere signalen herkend worden, kunnen de bloedvlekjes wijzen op de aanwezigheid van bedwantsen.

 • Vervellingshuidjes – Bedwantsen vervellen vijf keer voordat ze volgroeid zijn tot volwassen insect. De vervellingshuidjes zijn meestal te vinden in de buurt van hun nest. De huidjes zijn licht, bijna doorzichtig en hebben de vorm van een bedwants.

 • Eitjes – Hoewel heel klein en moeilijk te zien, kunt u kleine wittige eitjes zien. Ze zijn doorzichtig en smal. Eitjes worden vaak gevonden in de naden van het matras of in andere scheuren en kieren waar bedwantsen zich verstoppen.

 • Zoete, vieze geur – In het geval van een grote besmetting zijn bedwantsen ook te ruiken. Bedwantsen verspreiden een misselijkmakende zoete geur. Bedwantsen hebben geurklieren, waaruit ze een olie-achtige afscheiding produceren. Dit dient ter afwering van vijanden, als ook voor de voortplanting

Bedwantsen verbergen zich voornamelijk in de zomen van matrassen, in kieren van het bedframe, achter de bedombouw (vooral bij het hoofdeinde) en bij plinten. Een flinke plaag gaat vaak gepaard met een donkere of zwarte verkleuring van de matras door de uitwerpselen van de bedwantsen.

Zoals de naam al doet vermoeden worden bedwantsen vaak aangetroffen in het bed of in beddengoed, maar ze kunnen ook verstopt zitten in meubels. Bedwantsen worden vaak aangetroffen in:

 • bedframes en hoofdeinden
 • beddengoed, zoals kussens, dekens, dekbedden, lakens
 • de naden van matrassen
 • nachtkastjes
 • in kasten (vooral als hier het beddengoed in bewaard wordt)
 • onder plinten
 • tapijten
 • ondertapijt
 • tussen de vloerdelen
 • in gebarsten en gebroken pleisterwerk
 • achter loslatend behang
 • in elektrische apparaten zoals laptops en babyfoons
 • stopcontacten
 • verlichting
Verplaats geen spullenDe bedwantsen houden zich schuil in veel spullen in de slaapkamer. Door de spullen te verplaatsen naar een andere kamer, verspreiden de bedwantsen zich verder over de verdieping.
2. Was kleding op 60°C of breng het naar de stomerijDe warmte doodt de bedwantsen.
3. Zorg voor veel lichtBedwantsen hebben een hekel aan licht en trekken het liefst meteen na hun voedselinname naar hun donkere schuilplaats.

Kosten voor het bestrijden van bedwants

Vind je donkere huidschilfertjes en bruinzwarte uitwerpselen in je bed? Dit duidt op bedwantsen. Daarnaast heb je waarschijnlijk last van beten die leiden tot jeuk en zwellingen. Op deze pagina vind je informatie over de bedwantsenbestrijding kosten, lees je meer over bestrijdingsmiddelen en vind je bespaartips. 

 

Wat kost het bestrijden van bedwantsen?

Een bedwantsbestrijding is erg intensief en tijdrovend. De kosten van bedwantsen bestrijding is afhankelijk van de verspreiding en de grote van het huis. Bedwantsen zuigen zichzelf vol bloed na een beet in mens of huisdier. Na de voeding kleurt de bedwants donkerrood. Het kleine diertje trekt zich hierna terug naar in zijn schuilplaats. Bekijk in dit artikel alle kosten.

Bespaartips

 • Verplaats geen spullen uit kamers.
 • Kleding wassen op 60°C of voor 48 uur invriezen.
 • Zorg voor veel licht in de kamer. Daardoor zullen bedwantsen zich niet zo snel willen verplaatsen naar andere kamers.
 • Indien verplaatsing van spullen noodzakelijk is, deze spullen dan goed inpakken. 

Vraag een prijsopgave op

Prijsopbouw bedwantsbestrijding

Heeft u nog vragen?

Bedwantsen bij u thuis?

Hebt u muizen in huis en wilt u ze bestrijden met een muizenval, muizengif, muizenkorrels? Wilt u ze verdrijven door ultrasoon geluid? Of wilt u ze vangen om ze terug in de natuur te zetten, ver van uw huis? Er zijn veel producten tegen muizen op de markt. Er is echter geen product te koop dat 100% garantie geeft dat u na gebruik van uw muizenprobleem verlost bent. Gebruikt u de producten tegen muizen niet correct, dan heeft u niet alleen geld verspild. Muizen vermenigvuldigen zich in een razendsnel tempo, de plaag in huis is dus alleen maar groter geworden.

Professionele muizenbestrijding

Doe-het-zelfproducten voor particulieren zijn een voordelige manier om kleine muizenplagen in huis te bestrijden. Voor grote muizenoverlast of terugkerende muizenplagen is professionele ongediertebestrijding noodzakelijk.

De servicemedewerkers van Bio Control Group lossen uw muizenprobleem op en geven advies over hoe u uw huis in de toekomst muizenvrij kunt houden. Onze service is snel, effectief en biedt het hoogste niveau aan veiligheid voor uw gezin en huisdieren.Voor meer advies of voor een offerte kunt u ons bellen op ons.

Bedwantsen in uw bedrijf?

Bio Control Group biedt effectieve en duurzaam muizenbestrijding voor bedrijven in alle sectoren. Vertrouw op onze experts om op een effectieve manier muizen te bestrijden en om toekomstige knaagdierbesmettingen te voorkomen. Muizenproblemen kunnen negatieve gevolgen hebben voor uw bedrijf en slecht zijn voor uw reputatie. Lees hieronder meer over de risico’s van muizen voor uw bedrijf.

Bestrijdingsmiddelen bedwantsen

WETTELIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFT
Toegestaan is uitsluitend het gebruik als middel:

 • ter bestrijding van zowel vliegende als kruipende insecten in gebouwen (opslag-, verblijfs- en bedrijfsruimten)
 • ter bestrijding van spinnen in gebouwen, met dien verstande dat toepassing plaatsvindt door middel van een naden- en kierenbehandeling
 • ter bestrijding van wespennesten in en rondom gebouwen

Het middel niet toepassen op hele oppervlakken.

Het middel niet toepassen op oppervlakken die regelmatig worden afgenomen met water (bijvoorbeeld badkamers en keukenvloeren).

Het middel niet toepassen op kleding of beddengoed waarmee mensen direct in contact kunnen komen.

Het middel niet toepassen op oppervlakken die in contact kunnen komen met voedingswaren of bij aanwezigheid van onbedekt voedsel.

Rechtstreekse toepassing op de bodem, planten of huisdieren is niet toegestaan.

Tijdens gebruik aquaria afdekken.

Afvloeiing naar de riolering vermijden.

Indien langdurige behandeling vereist is (>5 weken), afwisselen met een product met een ander werkingsmechanisme om resistentie te voorkomen.

Het middel is uitsluitend bestemd voor professioneel gebruik

GEBRUIKSAANWIJZING

Algemeen:

Ficam W is gebaseerd op de werkzame stof bendiocarb, behorende tot de chemische groep van de carbamaten. Behandelde oppervlakken volledig laten opdrogen voor gebruik en de ruimte daarbij goed ventileren. Behandelde oppervlakken niet onmiddellijk reinigen (tijdsduur afhankelijk van het te behandelen insect), zodat alle ontwikkelingsstadia van het insect in contact kunnen komen met het product.

Toepassing:

Ficam W dient in water te worden opgelost waarna het handmatig verspoten wordt onder lage druk (1-3 bar) en met grove druppel, met hiervoor geschikte spuitapparatuur. Voorafgaand aan het gebruik en ook eventueel als men een bespuiting tijdelijk onderbreekt (na een pauze), de spuitoplossing goed mengen.

Ter bestrijding van wespennesten dient met name de nestingang en het binnenste van het nest te worden bespoten. Als het nest zich op een niet te bereiken locatie bevindt (bijv. in spouwmuur) dienen alle openingen waar de wespen in en uitvliegen behandeld te worden. Draag bij toepassing in wespennesten beschermende kleding (bijv. imkerkap) om wespensteken direct na spuiten te voorkomen.

Ter voorkoming van emissies naar het milieu dient na het succesvol behandelen van een wespennest buitenshuis, het behandelde wespennest verwijderd en op gecontroleerde manier afgevoerd te worden.

Dosering:

Voor de bestrijding van spinnen en kruipende insecten zoals bijvoorbeeld mieren, vlooien, bedwantsen en kakkerlakken:

3 gram Ficam W oplossen in 1 liter water .