Skip to content

Insectenbestrijding

Duurzame en effectieve preventie en bestrijding van insecten

Enkel ervaren experts

24/7 dienstverlening

Discrete werkwijze

Duurzaam

Heeft u last van wespen, vliegen, kakkerlakken, mieren, bedwantsen of andere insecten? Dan hebben de experts van Bio Control Group een oplossing voor uw probleem. Onze specialisten zijn getraind om op basis van een uitgebreide inspectie, in overleg met u, tot een duurzaam en effectief plan van aanpak te komen.

Ieder plan van aanpak wordt op maat gemaakt. Het is namelijk geheel toegespitst op de unieke situatie die binnen uw bedrijf speelt en natuurlijk op de wensen van u als opdrachtgever. Tijdens een bezoek van één van onze experts wordt er een uitgebreide inventarisatie gemaakt. Na afloop van deze inventarisatie krijgt u een rapportage. Hierin staan de belangrijkste bevindingen, evenals aanbevelingen om het probleem op te lossen en toekomstige insectenplagen te voorkomen.

Lees verder

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!

Overlast door insecten

Door het aanpakken van een plaagdierprobleem binnen uw bedrijf, voorkomt u schade. De eerste stap in het aanpakken van plaagdierprobleem is het signaleren van de problematische situatie. Als deze eenmaal is vastgesteld, zal er in overleg voor een gedifferentieerde aanpak worden gekozen.

Een deel van deze gedifferentieerde aanpak bestaat uit insectenpreventie om nieuwe insecten te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld door voedingsbodems weg te nemen en zo min mogelijk pesticiden te gebruiken bij het bestrijden. Het minimaliseren van pesticiden is een belangrijk onderdeel waar Bio Control Group bewust voor heeft gekozen.

De georganiseerde aanpak van Bio Control Group zorgt ervoor dat insecten niet langer een gevaar vormen voor uw voorraden en producten. Als u het insectenprobleem op zijn beloop laat, zullen zij zich letterlijk al etend een weg door uw voorraad banen. Hetzelfde geldt voor kakkerlakken, vliegen en mieren: deze zorgen niet alleen voor veel ergernis onder klanten, maar ook voor een slechte reputatie wat betreft hygiëne. Dit is funest voor elke ondernemer.

Omdat geen enkel insect hetzelfde is, vormt iedere insectensoort een uniek probleem. Hier houden de experts van Bio Control Group uiteraard rekening mee. Dus onafhankelijk van het feit of het insect vliegt, steekt, bijt, of in uw bed verstopt zit: Bio Control Group garandeert een effectieve en duurzame aanpak van het probleem. Daarbij doen de experts van Bio Control Group er alles aan om de bestrijding zo geruisloos mogelijk te laten verlopen, zodat deze uw bedrijfsactiviteiten zo min mogelijk in de weg zit.

Tot slot maakt Bio Control Group niet alleen gebruik van zo min mogelijk pesticiden, er wordt ook gekeken naar een veilige manier van inzetten. Zeker in bedrijven waar gasten verblijven of eten geserveerd wordt, is het van groot belang dat de pesticiden streng gescheiden blijven van de producten en gasten. Dit garanderen wij door veiligheidsmaatregelen op het gebruikte lokaas.

Integrated Pest Management bij het bestrijden van insecten

IPM Schema

Het bestrijden van insecten is een belangrijke tak van plaagdierbestrijding. Omdat iedere situatie om een andere aanpak vraagt, leveren de experts van Bio Control Group altijd maatwerk. Bij de aanpak van insectenplagen maakt Bio Control Group gebruik van IPM (Integrated Pest Management): een geïntegreerde aanpak van plaagdieren, zoals insecten.

De methode IPM kent vijf stappen. Eerst wordt uw bedrijf aan een technische inspectie onderworpen. Daarna worden er aanbevelingen gedaan om het draagvlak voor insecten in uw onderneming te minimaliseren. Vervolgens worden er periodieke rapportages uitgebracht. Op basis van deze periodieke rapportages worden de vorderingen in de bestrijding nauwlettend in de gaten gehouden. Tot slot wordt er continu geëvalueerd of de gekozen aanpak nog steeds de meest zinvolle en effectieve is.

Door de nieuwste technieken wordt onze aanwezigheid in uw onderneming geminimaliseerd, terwijl het effect geoptimaliseerd wordt. Indien gewenst en overeengekomen wordt u altijd binnen 24 uur geholpen. Tot slot wordt de voor u op maat gemaakte oplossing door Bio Control Group continu geëvalueerd. Zo kunnen wij onze hoge kwaliteit op basis van een duurzame en langetermijnoplossing garanderen.

Bio Control Group heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in plaagdierbestrijding voor verschillende sectoren. Denk daarbij aan facilitair management, de voedselverwerkende industrie, voedselverkoop, de horeca en de logistieke sector.

De nieuwste technieken

Zoals hierboven al is geschetst, maakt Bio Control Group gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van plaagdierbestrijding. Dit doen wij om onze opdrachtgevers zo efficiënt en doelgericht mogelijk te ondersteunen in het schrijven van een plaagdierbestrijdings- en preventieplan. Middels deze ondersteuning kunnen ondernemers verschillende essentiële certificeringen (IFS Food, BRC Food en verschillende ISO’s) bemachtigen en behouden.

Dit heeft tot gevolg dat onze bestrijdingsexperts geen onnodige controles uitvoeren en daardoor veel sneller en gerichter reageren op meldingen. Dit is cruciaal in de plaagdierbestrijding, aangezien insecten zich zeer snel voortplanten wanneer het probleem niet doortastend wordt aangepakt.

De aanpak van Bio Control Group

Hoewel insecten voor veel ondernemers misschien niet de eerste associatie met plaagdieren zijn, vormen ze een groot probleem. Insecten zorgen namelijk op verschillende manieren voor veel overlast. Deze overlast is niet alleen hinderlijk, maar levert ook economisch enorm veel schade op.

Om de insectenoverlast in uw bedrijf effectief op te kunnen lossen, heeft Bio Control Group zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het leveren van een aanpak op maat. Deze systemen zijn zeer effectief in het voorkomen van verdere schade door insecten. Onze experts adviseren u graag hoe u het bestaande plaagdierprobleem aan kunt pakken. Uiteraard adviseren zij ook graag over diverse mogelijkheden voor op-maat-gemaakte en duurzame preventie van insectenbestrijding.

Over Bio Control Group

Bio Control Group biedt een aantal state-of-the-art oplossingen voor plaagdierenproblematiek in diverse sectoren. Om zo effectief en oplossingsgericht mogelijk te werken, investeren wij voortdurend in nieuwe technieken. De Bio Control Group zorgt ervoor dat voedselveiligheid gewaarborgd blijft, ondernemers aan alle eisen omtrent een veilige werkomgeving voor hun personeel voldoen en dat er aan alle wet- en regelgeving voldaan wordt.

Wij kunnen u ook hiermee helpen

Rapportage

Rapportage

Regelmatige en hoogwaardige rapportages voor een optimaal resultaat
Vogelwering

Vogelwering

Op maat gemaakte systemen om doelgericht vogels te weren
IPM (Integrated Pest Management)

IPM: Integrated Pest Management

Een geïntegreerde aanpak van plaagdieren voor een optimaal resultaat
Certificeringen

Certificeringen

Uw partner voor het behalen en behouden van certificeringen
Knaagdierbestrijding

Knaagdierbestrijding

Knaagdierbestrijding door het gebruik van de ECEME-methode en doelgericht gebruik van Integrated Pest Management.

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!