Skip to content

Vogelwering

Op maat gemaakte systemen om doelgericht vogels te weren

Enkel ervaren experts

24/7 dienstverlening

Discrete werkwijze

Duurzaam

Hoewel vogels misschien niet de eerste associatie met plaagdieren zijn, vormen ze voor veel ondernemers een groot probleem. Vogeloverlast behoort dan ook tot de meest onderschatte vormen van plaagdierproblemen. Op verschillende manieren zorgen ze voor enorm veel (economische) overlast.

Om de vogeloverlast binnen uw bedrijf effectief te bestrijden, heeft Bio Control Group zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het installeren van op-maat-gemaakte vogelweringssystemen. Deze systemen zijn enorm effectief in het voorkomen van verdere schade door vogels.

De experts van Bio Control Group geven u graag raad over hoe u de bestaande vogeloverlast aan kunt pakken. Uiteraard adviseren zij ook graag over diverse mogelijkheden wat betreft op-maat-gemaakte preventieve vormen van vogelwering.

Lees verder

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!

Vogeloverlast

Verschillende vogelgerelateerde problemen zijn ondernemers een doorn in het oog. Of het nu gaat om geluidsoverlast, stankoverlast of een hygiëneprobleem: vogeloverlast is in veel gevallen funest voor uw imago als ondernemer. Daarnaast kunnen vogels ook langdurige beschadiging van uw gebouw of uw apparatuur veroorzaken.

De uitwerpselen van vogels zorgen niet alleen voor slechtere hygiëne, een (sterk) vervuild gebouw doet ook afbreuk aan uw imago. Daarnaast treedt corrosie versneld op door de aanwezigheid van vogeluitwerpselen. Ook kunnen er aanvullende schadeposten ontstaan doordat afvoeren verstopt raken, waardoor lekkages optreden.

Tot slot is het belangrijk om stil te staan bij wellicht het grootste probleem van vogels: de ernstige verontreiniging die vogels veroorzaken. Vogeluitwerpselen zien er niet alleen onhygiënisch uit, ze zijn ook een rijke bron van bacteriën.

Deze bacteriën kunnen verschillende ziektes overbrengen op u, uw personeel of uw gasten. Dit is ook de reden waarom de GGD al jarenlang waarschuwt voor het gevaar van bijvoorbeeld duiven voor de (volks)gezondheid.

De aanpak van Bio Control Group

Vogelwering is een belangrijke tak van plaagdierbestrijding. Omdat iedere situatie om een andere aanpak vraagt, leveren de experts van Bio Control Group altijd maatwerk. Bij de aanpak van vogelproblemen maakt Bio Control Group gebruik van IPM (Integrated Pest Management): een geïntegreerde aanpak van plaagdieren zoals vogels.

De methode IPM kent vijf stappen. Eerst wordt uw bedrijf aan een technische inspectie onderworpen. Daarna worden er aanbevelingen gedaan om het draagvlak voor vogels in uw onderneming te minimaliseren. Vervolgens wordt er in combinatie met verschillende state-of-the-art technieken voor gezorgd dat uw bedrijf door incidentele controles altijd de juiste aanpak, voor ieder stadium van het proces, heeft.

Door de nieuwste technieken merkt u zo min mogelijk van onze werkzaamheden in uw onderneming. Het effect van onze interventies wordt geoptimaliseerd en er staan altijd experts klaar om u van dienst te zijn. Tot slot wordt de voor u op maat gemaakte oplossing door Bio Control Group continu geëvalueerd.

Zo zorgen wij dat uw probleem altijd op de meest effectieve manier wordt aangepakt. Bio Control Group heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in plaagdierbestrijding voor verschillende sectoren. Denk daarbij aan facilitair management, voedselverkoop, de horeca, de voedselverwerkende industrie en de logistieke sector.

De nieuwste technieken

Zoals hierboven al geschetst is, maakt Bio Control Group gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van plaagdierbestrijding. Dit doet Bio Control Group om haar opdrachtgevers efficiënt en doelgericht te ondersteunen in het schrijven van een plaagdierbestrijdings- en preventieplan.

Middels deze ondersteuning kunnen ondernemers verschillende essentiële certificeringen (IFS Food, BRC Food en verschillende ISO’s) bemachtigen en behouden.

Er zijn dus verschillende oplossingen voor het tegengaan van vogelproblemen. Wij realiseren ons dat iedere situatie, maar ook iedere vogel anders is. Daarom is het installeren en onderhouden van vogelwering een taak voor specialisten, zowel in biologisch als in bouwkundig opzicht. De experts van Bio Control Group staan u graag te woord en brengen indien gewenst na inspectie een gedetailleerde offerte uit.

Over Bio Control Group

Bio Control Group biedt een aantal state-of-the-art oplossingen voor plaagdierenproblematiek in diverse sectoren. Om zo effectief en oplossingsgericht mogelijk te werken, investeren wij voortdurend in nieuwe technieken. De Bio Control Group zorgt ervoor dat voedselveiligheid gewaarborgd blijft, ondernemers aan alle eisen omtrent een veilige werkomgeving voor hun personeel voldoen en dat aan alle wet- en regelgeving wordt voldaan.

Wij kunnen u ook hiermee helpen

Rapportage

Rapportage

Regelmatige en hoogwaardige rapportages voor een optimaal resultaat
IPM (Integrated Pest Management)

IPM: Integrated Pest Management

Een geïntegreerde aanpak van plaagdieren voor een optimaal resultaat
Certificeringen

Certificeringen

Uw partner voor het behalen en behouden van certificeringen
Knaagdierbestrijding

Knaagdierbestrijding

Knaagdierbestrijding door het gebruik van de ECEME-methode en doelgericht gebruik van Integrated Pest Management.
Insectenbestrijding

Insectenbestrijding

Duurzame en effectieve preventie en bestrijding van insecten

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!