Wespen

Een steek van een wesp is een pijnlijke ervaring en kan levensbedreigend zijn voor mensen die allergisch zijn voor wespensteken.

U kunt de risico’s verminderen door buitenshuis verstandige voorzorgsmaatregelen te treffen. Heeft u een wespennest op zolder, in uw dakgoot of spouwmuur. Laat de experts van Rentokil het wespennest bestrijden om overlast door wespensteken te voorkomen.

Bent u toch gestoken door een wesp, raadpleeg dan onze richtlijnen voor het behandelen van insectensteken. Hier vindt u ook informatie over hoe u kunt voorkomen dat u gestoken wordt.

Wij ontvangen regelmatig telefoon over bijen en hommels. Bijen en hommels zijn beschermde dieren. Hun nesten of zwermen worden daarom niet door ons bestreden.

Het wespennest is gebouwd van gekauwd hout, dat het zijn karakteristieke papierachtige wanden geeft. In het voorjaar begint de koninginnewesp met de bouw van het wespennest. Zodra de werksters uitkomen, nemen zij de bouw over.

In de vroege zomer is een normaal wespennest zo’n 30 cm groot, maar ze kunnen ook veel groter zijn. Plaatsen waar vaak wespennesten worden aangetroffen zijn dakranden, vlieringen of schuren en bijgebouwen.

Een enkel wespennest kan duizenden wespen bevatten, die, als ze verstoord worden, in zwermen kunnen aanvallen. Als de plaats van het wespennest gevaar voor mensen kan opleveren, dan moet het nest vernietigd worden.

Het gevaar van wespen is vooral groot aan het eind van de zomer. Tegen die tijd zijn de wespen namelijk agressief. De beste tijd van het jaar om wespen en de wespennesten te bestrijden is daarom voor de zomerperiode. Mocht u in de zomerperiode een wespennest bij u in de buurt ontdekken, laat het dan zo snel mogelijk bestrijden.

Extraordinary Experiences

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Werkzaamheden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.