Vertrouw op een goede nachtrust met Bio Control Group

Neem contact met ons op via 085 0010250

Bedwantsen

Bedwantsen worden niet alleen hier in Nederland een steeds groter probleem, maar overal ter wereld. Het duurt soms lang voordat ze ontdekt worden en ze verspreiden zich snel, met als resultaat een snelle groei in het aantal uitbraken van bedwantsen. De oplossing voor dit probleem ligt in een betere bewustwording, informatie over waar op gelet moet worden en ervoor zorgen dat bedwantsen na ontdekking snel worden aangepakt.

Tips en herkennen van bedwantsen

Hoe krijg je bedwantsen?

Bedwantsen zijn al jaren steeds meer in opkomst. Eén van de redenen van het stijgende aantal meldingen van bedwantsen is het toenemende vliegverkeer. Steeds meer mensen gaan op vakantie en doen dit ook steeds vaker. Mensen verblijven dan vaak in een hotel of hostel. Als één gast bedwantsen met zich meedraagt in zijn bagage, kunnen deze kleine beestjes gemakkelijk uit de koffer kruipen en zich vestigen in de hotelkamer en in aangrenzende kamers. Wanneer een nieuwe gast vervolgens zijn intrekt neemt in deze besmette hotelkamer, worden de bedwantsen aangetrokken door de vuile was in de koffers van de nieuwe hotelgast. De bedwantsen kruipen in de bagage en worden zo door de vakantieganger weer meegenomen naar een ander hotel of naar huis, waar ze de koffer weer uit kruipen. 

Als u denkt te hebben overnacht in een hotel waar bedwantsen zijn, volg dan deze tips op om te voorkomen dat u bedwantsen mee naar huis neemt. Mocht u al last hebben van bedwantsen in huis, vindt u hier tips hoe je van bedwantsen af komt.

Bedwantsen herkennen: herken de signalen

Bedwantsen worden meestal aangetroffen in slaapkamers. Ze zijn niet gemakkelijk op te sporen zonder getraind te zijn in het herkennen van de signalen. Bedwantsen verbergen zich overdag in scheurtjes en kieren. Ze komen ’s nachts tevoorschijn en worden aangetrokken door onze lichaamswarmte en de kooldioxide in onze adem. Er zijn echter een aantal duidelijke signalen die duiden op de aanwezigheid van bedwantsen.

 • Levende bedwantsen (zowel volwassen & jonge nimfen) – Bedwantsen zijn kleine insecten en zitten goed verstopt in naden en kieren. Volwassen bedwantsen zijn 5 mm lang. Voordat ze zich gevoed hebben, zijn ze plat ovaal van vorm en lichtbruin van kleur, maar naarmate ze meer gegeten hebben, worden ze ronder en donkerder. Bij hele grote besmettingen kan het voorkomen dat u de bedwantsen ziet lopen. Bedwantsen verstoppen zich vaak in de naden van het matras, tussen de lattenbodem, achter het hoofdbord of in nachtkastjes.
 • Kleine, donkere bloedvlekjes op de lakens en beddengoed – De bloedvlekjes op lakens, beddengoed en op andere plaatsen in of rondom het bed, kunnen een teken zijn van een bedwantsbesmetting. De bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van bedwantsen. De uitwerpselen zijn tussen de 0,5 en 1 millimeter groot. Bloedvlekjes op het beddengoed kunnen uiteraard ook andere oorzaken hebben. Echter, indien meerdere signalen herkend worden, kunnen de bloedvlekjes wijzen op de aanwezigheid van bedwantsen.
 • Vervellingshuidjes – Bedwantsen vervellen vijf keer voordat ze volgroeid zijn tot volwassen insect. De vervellingshuidjes zijn meestal te vinden in de buurt van hun nest. De huidjes zijn licht, bijna doorzichtig en hebben de vorm van een bedwants.
 • Eitjes – Hoewel heel klein en moeilijk te zien, kunt u kleine wittige eitjes zien. Ze zijn doorzichtig en smal. Eitjes worden vaak gevonden in de naden van het matras of in andere scheuren en kieren waar bedwantsen zich verstoppen.
 • Zoete, vieze geur – In het geval van een grote besmetting zijn bedwantsen ook te ruiken. Bedwantsen verspreiden een misselijkmakende zoete geur. Bedwantsen hebben geurklieren, waaruit ze een olie-achtige afscheiding produceren. Dit dient ter afwering van vijanden, als ook voor de voortplanting

Waar verstoppen bedwantsen zich?

Bedwantsen verbergen zich voornamelijk in de zomen van matrassen, in kieren van het bedframe, achter de bedombouw (vooral bij het hoofdeinde) en bij plinten. Een flinke plaag gaat vaak gepaard met een donkere of zwarte verkleuring van de matras door de uitwerpselen van de bedwantsen.

Zoals de naam al doet vermoeden worden bedwantsen vaak aangetroffen in het bed of in beddengoed, maar ze kunnen ook verstopt zitten in meubels. Bedwantsen worden vaak aangetroffen in:

 • bedframes en hoofdeinden
 • beddengoed, zoals kussens, dekens, dekbedden, lakens
 • de naden van matrassen
 • nachtkastjes
 • in kasten (vooral als hier het beddengoed in bewaard wordt)
 • onder plinten
 • tapijten
 • ondertapijt
 • tussen de vloerdelen
 • in gebarsten en gebroken pleisterwerk
 • achter loslatend behang
 • in elektrische apparaten zoals laptops en babyfoons
 • stopcontacten
 • verlichting

Tips bij bedwantsen​

Verplaats geen spullen De bedwantsen houden zich schuil in veel spullen in de slaapkamer. Door de spullen te verplaatsen naar een andere kamer, verspreiden de bedwantsen zich verder over de verdieping.
2. Was kleding op 60°C of breng het naar de stomerij De warmte doodt de bedwantsen.
3. Zorg voor veel licht Bedwantsen hebben een hekel aan licht en trekken het liefst meteen na hun voedselinname naar hun donkere schuilplaats.

Oplossingen afgestemd op uw situatie

Bio Control Group beschikt over diverse bestrijdingsmiddelen om bedwantsen te bestrijden. Er zijn ook middelen die toegepast kunnen worden indien er jonge kinderen of huisdieren aanwezig zijn.

Indien u kiest voor een bedwantsbestrijding met insecticide betekent dit, dat de bestrijdingstechnicus meerdere bestrijdingen bij u uit komt voeren. Eitjes van bedwantsen worden namelijk niet gedood door het gif. Alleen nimfen en volwassen bedwantsen die in aanraking komen met de insecticide zullen sterven.

1. Contact

Direct contact met onze experts
 • Lokale gecertificeerde servicemedewerkers
 • Binnen 2 uur contact opgenomen (ma-vr)
 • 24/7 bereikbaar

2. Offerte

Binnen 2 uur een offerte
 • Afspraak op een voor u geschikt moment
 • Oplossingen afgestemd op uw situatie
 • NVPB gecertificeerd

3. Bestrijding

Dezelfde dag een bestrijding ingepland
 • Bestrijding dezelfde dag nog uitgevoerd.
 • Milieu bewuste aanpak
 • Kind- en huisdiervriendelijke bestrijding

4. Opvolging

Het aantal behandelingen dat nodig is voor het oplossen van uw last wordt op voorhand bepaald
 • Gratis aanbevelingen en preventieadvies
 • Na bestrijding volgt preventie
 • Kosteloze na-controle

Kosten voor het bestrijden van bedwantsen

Een bedwantsbestrijding is erg intensief en tijdrovend. De kosten van bedwantsen bestrijding is afhankelijk van de verspreiding en de grote van het huis of organisatie. Voor bedrijven zijn er Bedwantsen zuigen zichzelf vol bloed na een beet in mens of huisdier. Na de voeding kleurt de bedwants donkerrood. Het kleine diertje trekt zich hierna terug naar in zijn schuilplaats. Bekijk in dit artikel alle kosten.

Bespaartips

 • Verplaats geen spullen uit kamers.
 • Kleding wassen op 60°C of voor 48 uur invriezen.
 • Zorg voor veel licht in de kamer. Daardoor zullen bedwantsen zich niet zo snel willen verplaatsen naar andere kamers.
 • Indien verplaatsing van spullen noodzakelijk is, deze spullen dan goed inpakken.


Prijsopgave

Prijsopbouw bedwantsbestrijding

Bedwantsen bij u thuis?

Bedwantsen zijn al jaren steeds meer in opkomst. Eén van de redenen van het stijgende aantal meldingen van bedwantsen is het toenemen van reizigers. Steeds meer mensen gaan op vakantie en doen dit ook steeds vaker. Mensen verblijven dan vaak in een hotel of hostel. Als één gast bedwantsen met zich meedraagt in zijn bagage, kunnen deze kleine beestjes gemakkelijk uit de koffer kruipen en zich vestigen in de hotelkamer en in aangrenzende kamers. Wanneer een nieuwe gast vervolgens zijn intrekt neemt in deze besmette hotelkamer, worden de bedwantsen aangetrokken door de vuile was in de koffers van de nieuwe hotelgast. De bedwantsen kruipen in de bagage en worden zo door de vakantieganger weer meegenomen naar een ander hotel of naar huis, waar ze de koffer weer uit kruipen. 

Als u denkt te hebben overnacht in een hotel waar bedwantsen zijn, volg dan deze tips op om te voorkomen dat u bedwantsen mee naar huis neemt. Mocht u al last hebben van bedwantsen in huis, vindt u hier tips hoe je van bedwantsen af komt.

Bedwantsen worden meestal aangetroffen op de kamers rondom het bed. Ze zijn niet gemakkelijk op te sporen zonder getraind te zijn in het herkennen van de signalen. Bedwantsen verbergen zich overdag in kiertjes, gaatjes en achter meubels. Ze komen ’s nachts tevoorschijn en worden aangetrokken door onze lichaamswarmte en de kooldioxide in onze adem. om erachter te komen of uw organisatie last heeft van bedwantsen, hebben wij 5 plekken onder elkaar gezet waar u de bedwantsen kunt vinden.

 1. Bedombouw en matras

2. Schilderijen

3. Bagage

4. Meubels

5. Gordijnen


Gratis inspectie

Logo-EVM-1 (1)
ba1 (2)
logo-NVBP
vca-logo-oud (1)
p4-1 (2)
IFS-FOOD-Voedselveiligheid-norm-1024x575 (2)

Vorige
Volgende