Skip to content

Food Retail

Door een snelle en effectieve aanpak minimaliseren we de impact van plaagdieren

Enkel ervaren experts

24/7 dienstverlening

Discrete werkwijze

Duurzaam

Belang van plaagdierpreventie in de Food Retail

Uw reputatie als ondernemer staat op het spel als plaagdieren niet effectief worden bestreden. Bio Control Group zorgt voor een snelle en effectieve aanpak waardoor de schade door plaagdieren niet onnodig grote proporties aanneemt. Zeker in de Food Retail is de schade van plaagdierproblematiek zeer groot.

Plaagdieren zorgen namelijk voor schade aan uw apparatuur en beschadiging van uw bedrijfsgoederen. Daarnaast kunnen er grote structurele problemen ontstaan, die uiteindelijk een verhoogd brandgevaar met zich mee kunnen brengen. Indien deze problemen niet worden opgepakt, kan dit uiteindelijk tot sluiting door de NVWA leiden.

Lees verder

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!

De aanpak van Bio Control Group in de Food Retail

Om de impact van plaagdieren te minimaliseren, zijn er een aantal zaken in de Food Retail waar sterk op gelet moet worden. Ten eerste is het van groot belang dat u samen met uw personeel zorgt voor een schone werkomgeving. Dit kan enkel gegarandeerd worden door het waterdicht ontwerpen van productielijnen om contaminatie, besmetting en schade door voedselresten te voorkomen. Daarnaast wordt het ook erg moeilijk voor plaagdieren om in uw gebouwen en productielijnen binnen te dringen. Bio Control Group ondersteunt u in het maken van een effectief preventieplan om dit te realiseren.

Om invulling te geven aan IPM, heeft Bio Control Group de ECEME-methode ontwikkeld. ECEME staat voor Exclusion, Counsel, Eradication, Monitoring en Evaluation. Door het proces van begin tot einde te begeleiden en vorm te geven, wordt een langdurig oplossingsgerichte aanpak gegarandeerd.

In tegenstelling tot andere sectoren die met voedsel werken, is er bij de Food Retail vaak sprake van het werken met én op versafdelingen. Hoewel versafdelingen het visitekaartje voor menig ondernemer zijn, kunnen deze afdelingen ook een bron van plaagdieren zijn. Om dit te voorkomen, moet er goed nagedacht worden over het ontwerp van deze afdelingen. Bio Control Group adviseert u graag over de te nemen maatregelen op dit gebied.

Niet alleen aan de voorkant van de voedselverwerking is er een goed doordachte aanpak nodig. Ook aan de achterkant van het voedselverwerkende proces zijn er een aantal zaken waar sterk op gelet moet worden. Dat begint bij een goed ontworpen systeem voor afvalverwerking.

Afval is namelijk een van de belangrijkste voedingsbronnen voor plaagdieren. Door deze voedingsbron weg te nemen kunt u voorkomen dat de plaagdierpopulatie zich in hoog tempo vermenigvuldigt. Hetzelfde is van toepassing op producten die over de datum zijn. Deze zijn niet alleen een voedingsbodem voor plaagdieren, maar een goede omgang ermee is ook erg van belang bij het behalen van vereiste certificaten binnen de sector.

Knaagdieren en insecten zorgen voor de grootste problemen in de Food Retail. Door de grote hoeveelheden verse producten die worden opgeslagen, zijn er namelijk rijke voedingsbodems aanwezig voor knaagdieren en insecten. Een goed doordachte manier van levensmiddelen opslaan en een waterdichte aansluiting op het logistieke proces zijn de basis voor een effectieve oplossing van het probleem. De experts van Bio Control Group staan uw graag bij met deskundig advies

Omdat er hoge eisen omtrent voedselveiligheid en hygiëne in de sector gelden, adviseren de experts van Bio Control Group u graag. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld adviseren hoe u de belangrijkste HACCP Nederland, ISO 22000 en BRC IFS keurmerken kunt bemachtigen en indien gewenst kunnen we daarin ook ondersteuning bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het opstellen van een plaagdierweringsplan dat voldoet aan de audits van IFS en FSCC. Deze certificeringen gelden in de Food Retail namelijk als kwaliteitskenmerken.

Daarnaast zorgen de experts van Bio Control Group, met behulp van het hypermoderne Grid-systeem, ervoor dat onze specialisten bij iedere signalering van plaagdieren direct geïnformeerd wordt. Daarnaast inspecteren wij uw onderneming ook regelmatig. Zodoende kunnen wij de duurzame topkwaliteit waar we voor staan blijven leveren.

Over Bio Control Group

Bio Control Group biedt een aantal state-of-the-art oplossingen voor plaagdierproblematiek in de food retail. Om zo effectief en oplossingsgericht mogelijk te werken, investeren wij voortdurend in nieuwe technieken. De Bio Control Group zorgt ervoor dat voedselveiligheid gewaarborgd blijft, ondernemers aan alle eisen omtrent een veilige werkomgeving voor hun personeel voldoen en dat er aan alle wet- en regelgeving voldaan wordt.

We werken ook voor deze sectoren

Logistieke sector plaagdierpreventie

Logistiek

Voorkom (structurele) schade aan apparatuur en infrastructuur
Horeca plaagdierpreventie

Horeca

Wij beschermen uw reputatie, apparatuur en goederen

Voedselverwerkende Industrie

Door snel en effectief optreden beperken wij overlast door plaagdieren tot een minimum
Facility management plaagdierpreventie

Facilities Management

Voor iedere plaagdieruitdaging in de facilitaire sector een duurzame oplossing op maat

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!