Skip to content

Logistiek

Voorkom (structurele) schade aan apparatuur en infrastructuur

Enkel ervaren experts

24/7 dienstverlening

Discrete werkwijze

Duurzaam

Belang van plaagdierpreventie in de logistieke sector

Uw onderneming presteert het best als deze plaagdiervrij is. Plaagdieren beschadigen niet alleen uw reputatie als ondernemer, maar zorgen ook voor flinke financiële tegenvallers door de schade die ze veroorzaken.

Gelukkig kan Bio Control Group middels duurzaam maatwerk snel en effectief optreden en zo de overlast beperken tot een minimum. Dit is van groot belang voor de logistieke sector, aangezien deze sector zeer gevoelig voor plaagdierproblematiek is.

Zo leiden plaagdieren namelijk tot beschadigde goederen (van uzelf of uw klanten) en kunnen ze ook voor grote financiële tegenslagen zorgen door (structurele) schade aan apparatuur en infrastructuur. Als er niet tegen deze problematiek wordt opgetreden, kan dit op termijn zelfs tot beschadiging van de kabelinfrastructuur (door knaagdieren zoals ratten en muizen) en zodoende tot zeer brandgevaarlijke situaties leiden.

Lees verder

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!

De aanpak van Bio Control Group in de logistieke sector

De impact die plaagdieren kunnen hebben op uw onderneming in de logistieke sector is groot. Het eerste punt waar veel aandacht aan besteed moet worden is een schone werkomgeving. Om een schone werkomgeving te realiseren, adviseren de experts van Bio Control Group u graag. Zo is het bijvoorbeeld van groot belang om de productielijnen waterdicht te ontwerpen: zo kunt u bijvoorbeeld contaminatie tegengaan. Een effectief ontwerp van productielijnen voorkomt daarnaast ook besmetting of schade door voedselresten.

Om invulling te geven aan IPM, maakt Bio Control Group gebruik van de ECEME-methode. ECEME staat voor Exclusion, Counsel, Eradication, Monitoring en Evaluation. Door het proces van begin tot einde te begeleiden en vorm te geven, wordt een langdurige, oplossingsgerichte aanpak gegarandeerd.

De experts van Bio Control Group zorgen er daarom voor dat het erg moeilijk wordt voor plaagdieren om uw onderneming binnen te komen. Om dit te realiseren, is een preventief plaagdierplan nodig. De experts van Bio Control Group maken dit graag op maat voor u.

Maar niet alleen aan de voorkant van de logistieke sector is er een goed doordachte aanpak nodig. Ook aan de achterkant van het proces zijn er een aantal zaken waar goed op moet worden gelet. Dat begint bij een goede risicoanalyse binnen de verschillende afdelingen van het bedrijf. Zo kunnen de risico’s onder controle worden gehouden.

Daarnaast is het van groot belang om uw personeel in staat te stellen de benodigde certificaten te behalen. De experts van Bio Control Group ondersteunen uw personeel graag bij het verkrijgen van de benodigde certificaten.

De plaagdieren die voor de grootste problemen zorgen in de logistieke sector, zijn knaagdieren, insecten en vogels. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheden producten die dagelijks door het logistieke proces gaan.

Er is één probleem dat specifiek in de logistieke sector erg sterk naar voren komt: vogels. Vogels houden zich namelijk graag op rond laadplatforms. Zonder effectieve vogelwering, kan dit voor veel overlast zorgen en tot een hoge kostenpost leiden. Die schade ontstaat niet alleen door directe schade aan de producten, maar ook door de vergrote kans op bacteriële infecties als gevolg van uitwerpselen.

Gelukkig hebben de technische experts ook voor vogelproblematiek op-maat-gemaakte oplossingen. Hierin adviseren, ondersteunen en ontzorgen de experts van Bio Control Group u graag.

Hulp bij certificering

Plaagdieren horen simpelweg niet thuis in de logistieke sector. Binnen de sector gelden daarom ontzettend strenge kwaliteitseisen omtrent voedselveiligheid en hygiëne. Wij helpen u bij het bereiken van deze hoge kwaliteitsstandaarden.

Onze technici hebben opleidingen, waardoor ze kunnen werken volgens de normen van HACCP Nederland, ISO 22000, BRC en IFS. Dit zorgt voor een kwaliteitsimpuls, waardoor u als ondernemer ondersteuning krijgt bij het behalen van sectorgerelateerde certificeringen.

Grid-systeem

Knaagdieren worden effectief gedetecteerd met behulp van het hypermoderne Grid-systeem. Dit systeem alarmeert automatisch onze plaagdiertechnicus en wij stellen het helemaal naar uw voorkeur in.

Daarbovenop vindt er regelmatig een inspectie van uw bedrijf plaats. Zo kunnen wij aan de hoge kwaliteitseisen in de logistieke sector voldoen, door middel van een regelmatige cyclus van evaluaties.

Over Bio Control Group

Bio Control Group biedt een aantal state-of-the-art oplossingen voor plaagdierenproblematiek in de logistieke sector. Om zo effectief en oplossingsgericht mogelijk te werken, investeren wij voortdurend in nieuwe technieken. Bio Control Group zorgt ervoor dat voedselveiligheid gewaarborgd blijft, ondernemers aan alle eisen omtrent een veilige werkomgeving voor hun personeel voldoen en dat er aan alle wet- en regelgeving voldaan wordt.

We werken ook voor deze sectoren

Horeca plaagdierpreventie

Horeca

Wij beschermen uw reputatie, apparatuur en goederen
Retail plaagdierpreventie

Food Retail

Door een snelle en effectieve aanpak minimaliseren we de impact van plaagdieren

Voedselverwerkende Industrie

Door snel en effectief optreden beperken wij overlast door plaagdieren tot een minimum
Facility management plaagdierpreventie

Facilities Management

Voor iedere plaagdieruitdaging in de facilitaire sector een duurzame oplossing op maat

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!