Skip to content

Voedselverwerkende Industrie

Door snel en effectief optreden beperken wij overlast door plaagdieren tot een minimum

Enkel ervaren experts

24/7 dienstverlening

Discrete werkwijze

Duurzaam

Belang van plaagdierpreventie in de voedselverwerkende industrie

Plaagdieren zijn funest voor uw onderneming, de beleving van uw klanten en uw reputatie als ondernemer. Door snel en effectief optreden zorgt Bio Control Group ervoor dat de schade veroorzaakt door plaagdieren geminimaliseerd wordt, zowel nu als in de toekomst.

De gevolgen van de plaagdierproblematiek zijn zeer groot zijn in de voedselverwerkende industrie. Bio Control Group adviseert en ondersteunt ondernemers bij het behalen van certificeringen zoals BRC en FSSC. Dit past allemaal binnen de geïntegreerde plaagdieraanpak (IPM), waar Bio Control Group bekend om staat.

Om invulling te geven aan IPM, heeft Bio Control Group de ECEME-methode ontwikkeld. ECEME staat voor Exclusion, Counsel, Eradication, Monitoring en Evaluation. Door het proces van begin tot eind te begeleiden en vorm te geven, wordt een langdurig oplossingsgerichte aanpak gegarandeerd.

Plaagdieren leiden namelijk tot beschadigde goederen en apparatuur. Dit kan grote structurele kosten met zich meebrengen en uiterst brandgevaarlijk zijn. Uiteindelijk kan dit zelfs soms resulteren in directe sluiting door de NVWA.

Lees verder

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!

De aanpak van Bio Control Group in de voedselverwerkende industrie

Om de impact van plaagdieren te minimaliseren, zijn er een aantal zaken in de voedselverwerkende industrie waar sterk op gelet moet worden. Ten eerste is het van belang dat u samen met uw personeel zorgt voor een schone werkomgeving. Dit kan enkel gegarandeerd worden door het waterdicht ontwerpen van productielijnen om besmetting en schade door voedselresten te voorkomen. Daarnaast wordt het ook erg moeilijk voor plaagdieren om in uw gebouwen en productielijnen binnen te dringen. Bio Control Group ondersteunt u in het maken van een effectief preventieplan om dit te realiseren.

Ook aan de achterkant van het voedselverwerkende proces zijn er een aantal zaken waar op gelet moet worden. Dat begint bij een goed ontworpen systeem voor afvalverwerking. Afval is namelijk een van de belangrijkste voedingsbronnen voor plaagdieren. Door deze voedingsbron weg te nemen, kunt u voorkomen dat de plaagdierpopulatie in hoog tempo groter wordt.

De plaagdieren die voor de grootste problemen zorgen in de voedselverwerkende industrie, zijn knaagdieren en insecten. Dit heeft te maken met de grote hoeveelheden verse producten die opgeslagen worden. Een goede, doordachte opslag van levensmiddelen en een waterdichte aansluiting op het logistieke proces vormen de basis van een goede oplossing en preventie. Ook op dit gebied adviseren de experts van Bio Control Group u graag.

Plaagdieren horen simpelweg niet thuis in een voedselverwerkende onderneming. Binnen de voedselverwerkende industrie gelden daarom ontzettend strenge kwaliteitseisen omtrent voedselveiligheid en hygiëne. Wij helpen en adviseren u bij het bereiken van deze hoge kwaliteitsstandaarden. Onze technici hebben opleidingen gevolgd, waardoor ze werken volgens de normen van HACCP Nederland, ISO 22000, BRC en IFS. Dit zorgt voor een kwaliteitsimpuls, waardoor u als ondernemer ondersteuning krijgt bij het halen van sectorgerelateerde certificeringen.

Plaagdieren worden effectief bestreden met behulp van het hypermoderne Grid-systeem. Dit systeem alarmeert automatisch onze plaagdiertechnicus en wij stellen het helemaal naar uw voorkeur in. Daarbovenop vindt er regelmatig een inspectie van uw bedrijf plaats, zodat wij aan uw hoge kwaliteitseisen kunnen voldoen door middel van een regelmatige cyclus van evaluaties.

Over Bio Control Group

Bio Control Group biedt een aantal state-of-the-art oplossingen voor plaagdierenproblematiek in de voedselverwerkende industrie. Om zo effectief en oplossingsgericht mogelijk te werken, investeren wij voortdurend in nieuwe technieken. Bio Control Group zorgt ervoor dat voedselveiligheid gewaarborgd blijft, ondernemers aan alle eisen omtrent een veilige werkomgeving voor hun personeel voldoen en dat er aan alle wet- en regelgeving voldaan wordt.

We werken ook voor deze sectoren

Logistieke sector plaagdierpreventie

Logistiek

Voorkom (structurele) schade aan apparatuur en infrastructuur
Horeca plaagdierpreventie

Horeca

Wij beschermen uw reputatie, apparatuur en goederen
Retail plaagdierpreventie

Food Retail

Door een snelle en effectieve aanpak minimaliseren we de impact van plaagdieren
Facility management plaagdierpreventie

Facilities Management

Voor iedere plaagdieruitdaging in de facilitaire sector een duurzame oplossing op maat

Vrijblijvend advies van een van onze experts

We staan u met plezier te woord!